Koninginnen

De Koningin van Nieuw-Vennep 2019
is bekend.

Carla Beenakker is de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carla Beenakker is verkozen tot veertiende Koningin van Nieuw-Vennep. De Vennepse volgt Laila Bouterse op, die in 2018 de eer van dorpskoningin mocht dragen.

De Vennepse Oranjevereniging Beatrix kiest al sinds 2006 jaarlijks de Koningin van Nieuw-Vennep. De eer ging toen naar Kitty Noordzij, later traden onder meer Toos Pollemans, Monique Beelt, Mien Potman en Truus Klerk in haar voetsporen. En nu is dus Carla Beenakker verkozen tot monarch van het dorp.

WINKELTJE Beenakker zet zich al jaren op verschillende manieren in voor het dorp. Zo leidt ze een creaclub in Het Contact in Getsewoud, raapt ze vuil in het dorp met een wandelgroep, schept ze eten voor vluchtelingen, is ze bonusmoeder voor Fanta en Marian en staat ze elke zondag in het winkeltje van kinderboerderij Dierenvreugd. Daarnaast past ze tweemaal per week op op haar twee kleinkinderen, is ze mantelzorger voor een bijna 90-jarige dierbare vriend, was ze lid van de wijkraad Linquenda en zette ze zich in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in voor de HAP.

De Koningin van Nieuw-Vennep heeft meerdere taken. Zo danst ze de openingsdans op het Koningsbal 26 april in De Rustende Jager, opent ze een dag later tijdens Koningsdag de Oranje Markt en gaat ze diezelfde dag met gebak op bezoek bij de bewoners van de Westerkim. Daarnaast opent, jureert en bezoekt ze in de loop van het jaar nog een aantal andere evenementen.

 

 

Wij bedanken onze Koningin van Nieuw-Vennep 2018, Laila Bouterse, voor haar veelvuldige inzet en gezellige voorkomen bij onze oranje-activiteiten. Wie wordt de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep 2020 Meld via het contactformulier uw koningin aan.

Wat zijn de taken van een Koningin?

  • De openingsdans dansen op het Koningsbal op 26 april in de Rustende Jager.
  • De Oranje Markt openen op Koningsdag.
  • De bewoners van de Westerkim verrassen met een gebakje op Koningsdag.
  • Diverse oranje-evenementen openen of tijdens deze evenementen jureren of prijzen uitreiken.

koninginnen1

20102009200820072006
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
Corrie van BremenToos PollemansGreet NieuwehuijseNynke BosmaKitty Noordzij

koninginnen-3

20152014201320122011
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
Truus KlerkTea RoubosMien PotmanMonique BeeltPaula Bus
20202019201820172016
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
annelies groenewoudannelies groenewoudLaila BoutersePetra StroomerAnnelies Groenewoud