Bestuur

John Stassen  [ Voorzitter ]
“Ik ben John Stassen, geboren in het Limburgse Susteren en daar in het zuiden van het land opgegroeid. Sinds 1980 woonachtig in Nieuw-Vennep, nadat ik eerst nog sinds 1957 een aantal jaren in Amsterdam heb gewoond.

In mijn vrije tijd ben ik o.a. voorzitter van Oranjevereniging ‘Beatrix’ gevestigd in Nieuw-Vennep. Ik doe dat sinds 31 januari 2005 en nog steeds met veel plezier. Een unieke vereniging in Haarlemmermeer die al sinds 1938, het geboortejaar van koningin Beatrix, zorgt voor versteviging van de onderlinge band tussen de dorpsinwoners van Nieuw-Vennep, dat inmiddels ruim 32.000 inwoners heeft, maar toch nog steeds een heerlijke ouderwetse dorpscultuur uitstraalt. En dat moet gewoon zo blijven!

Dat kan alleen met steun van (nieuwe) leden, dus als u nog wilt aanschuiven aan de oranjetafel, kunt u dat via deze website doen. Het kost u slechts 10 euro per persoon waarmee u er dan als lid voor zorgt dat wij op jaarbasis talrijke oranjeactiviteiten kunnen blijven organiseren mede dankzij een team uiterst gemotiveerde vrijwilligers, die net als ons bestuur, pro deo tijd en energie besteden om onze doelstellingen te realiseren. Wij rekenen graag op uw (financiële) steun; dan mag ú op óns rekenen want wij blijven elk jaar opnieuw keihard ons best doen.”

Theo van Iperen  [ Vicevoorzitter ]
Theo van Iperen ( 1959) is gelukkig getrouwd met Nel en hebben samen een dochter en zoon. Door een smoes van doorgewinterde oude bestuursleden, “zeg Theo wil jij op Koninginnedag even helpen” ben ik al weer sinds 1999 bestuurslid. Terug kijkend is het altijd en nog steeds een goed ploegje, dat elkaar de juiste voorzetten geeft.
Theo is vice-voorzitter ter vervanging en ondersteuning van de voorzitter, Theo is inmiddels een soort wandelende Oranjevereniging encyclopedie en een vraagbaak voor menig bestuurslid.

In het dagelijkse leven werk ik bij Van Driel hier in Nieuw-Vennep. Fabrikant van hydraulische cilinders en scheepskranen voor de grote luxe jachtbouw. Naast de Oranjevereniging volg ik als EHBO-er de herhalingscursussen. Sinds januari zit ik in het kerkbestuur van de Witte Kerk als kerkrentmeester. Als hobby heb ik het restaureren van oude tractoren, wat voor mij een ontspanning is.

Ik hoop alles nog met veel plezier te doen, ondanks de steeds grotere druk van buitenaf. Theo is onder andere verantwoordelijk voor Ringsteken met oude Tractoren, De Oude Ambachten, 4 mei herdenking, Polsstokverspringen, Roofvogelshow en het touwtrekken voor de jeugd.

Hans den Ouden [ Penningmeester ]

Mijn naam is Hans den Ouden, gehuwd met Madelène , zoon Yorbin en dochter Kylène. In het dagelijks leven Manager Bedrijfsvoering van de huisartsopleiding van het VUMC in Amsterdam.

Inmiddels sinds 1997 bestuurslid van de Oranjevereniging Beatrix waarvan de laatste 6 jaar als penningmeester. Uiteraard mede gezien mijn financiële achtergrond. Het leuke van de Oranjevereniging vind ik het organiseren van activiteiten voor de gemeenschap van Nieuw Vennep. Koningsdag, dodenherdenking en niet te vergeten de feestweek met de kermis. Op dit moment denk ik dat het bestuur de ideale mix heeft gevonden met bestuursleden die elk vanuit hun eigen talent/expertise fantastisch samenwerken. Kortom een leuk, gezellig team.

Naast al mijn bezigheden speel ik nog als drummer in de band The Bootleg Doors en geef spinningles bij Active Plus in Nieuw Vennep

Birgit Suidgeest  [ Secretariaat ]

Ik ben Birgit Suidgeest, een afgestudeerde hbo-studente en een geboren en getogen Vennepse. De meeste Vennepers zullen mij ongetwijfeld kennen van de jaren die achter de bar heb gestaan in de Bolle Olifant. Door mijn horecawerk ben ik meerdere malen met de Oranjevereniging in aanraking gekomen. Buiten de gezelligheid die de vereniging uitstraalt, waardeer ik hun inzet voor het dorp enorm. Daarom hoop ik ook mijn steentje in dit bestuur te kunnen bijdragen vanaf 2012. Binnen het oranje-bestuur ben ik verantwoordelijk voor de secretariële taken, het aanvragen van vergunningen, de persberichten, het programmaboekje, de adverteerders en sponsoren en natuurlijk de hand- en spandiensten tijdens onze evenementen. In het dagelijks leven smeer ik elke dag de lekkerste broodjes in mijn zaak B&B Broodjes Boetiek op station Nieuw-Vennep. Sinds 1 februari 2014 run ik deze zaak samen met mijn zus, Britta Suidgeest. Behalve alle reizigers via dit station voorzien wij ook graag particulieren en bedrijven uit Nieuw-Vennep van een heerlijke lunch!

Peter Bokhorst  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Peter Bokhorst en ben geboren en getogen in Nieuw-Vennep aan de Venneperstraat. Ik ben getrouwd met Désirée en we hebben 5 kinderen waarvan twee jongens en drie meisjes. Na mijn lange diensttijd heb ik nog diversen jaren door de wereld heen gewerkt als zelfstandig ondernemer voor diversen opdrachtgevers. Nu ben ik werkzaam als directeur Meerland Bouw te Nieuw-Vennep

Doordat ik al lange tijd vanaf de zijlijn een kijkje in de keuken had van de Oranjevereniging kreeg ik steeds meer bewondering voor de inzet die deze mensen verrichtten en vond dat het tijd was om daar ook deel vanuit te maken, mede ook omdat er zoveel mooie dingen georganiseerd worden waar menig dorp trots op mag zijn.

Ik hoop dat door mijn aanwezigheid ik het huidige team kan ondersteunen. En dat er nog vele jaren mooie dingen georganiseerd mogen worden met hopelijk ook een permanent evenementen terrein.

Ben Ham  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Ben Ham (1968) en sinds 2002 bij Oranjevereniging BEATRIX. In het dagelijkse leven ben ik landbouwer waarbij ik samen met mijn broer Jan ongeveer 160 hectare land bewerk. De laatste jaren houden we ons ook bezig met vernieuwende experimenten zoals het telen van koolzaad voor alternatieve brandstof en het inzaaien van reclame-logo’s in het gewas.

Ook ben ik bestuurslid bij de OVHZ, de ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid. Daar vertegenwoordig ik de agrarische belangen.

Thuis woon ik met Nynke en mijn twee zoontjes Joep en Luuk. De Oranjevereniging is een gezellige club waarbij we ook steeds professioneler voor de dag komen. De huidige wet- en regelgeving verlangt dat ook van verenigingen zoals de onze. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het aanvragen van vergunningen, een calamiteitenplan, de aanwezigheid van verkeersregelaars en natuurlijk een EHBO post. Maar ieder jaar krijgen we altijd weer enthousiaste reacties van het publiek en daar doen we het natuurlijk voor.

Piet Verkuijl  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Piet Verkuyl. Geboren en getogen op de boerderij aan de Rijnlanderweg en daar woon ik nog steeds.

Naast het verbouwen van graszaad, bieten, aardappels en tarwe verricht ik ook regelmatig loonwerk. Ondanks mijn 65 jaar kan ik het werken nog niet laten.

Al ruim 40 jaar samen met Gerrie en inmiddels in het trotse bezit van 3 zoons, 3 schoondochters en 8 kleinkinderen. Ik zit al héééél lang bij de Oranjevereniging en met veel plezier. O.a. de organisatie van de dodenherdenking, het touwtrekken, de motorcross en de autocross staat op mijn takenlijst.

Mijn specialiteit is het besturen van zwaar materieel voor de lastige klussen. Mijn hobby’s zijn klaverjassen, bridgen en gezellig uit gaan. Natuurlijk het liefst ook met Gerrie. Hopelijk tot ziens op een van de evenementen.

Rob Blom  [ Bestuurslid ]

Ik ben Rob Blom (1968) en ben sinds 2013 bestuurslid van de Oranjevereniging Beatrix.Ik ben een geboren en getogen Venneper maar woon al een aantal jaren, met mijn vrouw en twee zonen, in Leimuiderbrug net buiten Nieuw-Vennep.
Daar runnen wij met elkaar ons hoveniersbedrijf “Rob Blom Tuinen”.

 

Vorig jaar werd ik benaderd om bestuurslid te worden van de Oranjevereniging Beatrix. Ik draag ze een warm hart toe omdat ze veel activiteiten in het dorp organiseren waardoor ze je het saamhorigheidsgevoel willen geven.

Zo organiseren ze activiteiten die mij met plezier doen terug denken aan mijn jeugdjaren waarin ik ook altijd meedeed met de activiteiten.

 

Ik zei dus van harte “ja” op de vraag of ik bestuurslid wilde worden en heb inmiddels het eerste jaar mogen meemaken. Een leuke ervaring met een fijne club mensen die allemaal”hun ding”doen binnen de vereniging. En daar komt nog een hele boel bij kijken!

Dit jaar gaan we ons inzetten om het Rode Draadspel opnieuw op de kaart te zetten. Ik hoop dat het een succes wordt!

Piet van Maris  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Piet van Maris, geboren in Nieuw-Vennep in 1965, getrouwd met Marja en we mogen twee dochters opvoeden. Tot mijn 23ste in Nieuw-Vennep gewoond, daarna zijn we de wijde wereld ingetrokken om na een kleine 10 jaar weer terug te keren. Sinds 2004 ben ik eigenaar van een verhuurbedrijf Gromax. Wij verhuren bouwmachines en gereedschap. Door mijn werk kwam ik meer in contact met oranjeverenging “Beatrix” en vond ik het tijd om mij hier voor in te gaan zetten, iets terug doen waar we vroeger zo veel plezier aan hebben beleefd. Het is een gezellige club mensen die actief willen zijn voor ons dorp. Vanaf 2016 zal ik als volwaardig bestuurslid meedraaien.

Esther Kroon  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Esther Kroon (1974). Ik ben een geboren en getogen Vennepse, maar woon nu in Abbenes. Ik ben getrouwd met Andre en we hebben 2 kinderen, zoon Bart en dochter Fiene.
In het dagelijks leven werk ik mee in het bedrijf van mijn man. Hij runt een akkerbouwbedrijf met daarnaast een wormenkwekerij (www.viswormen.info). In mijn vrije tijd, probeer ik wat te sporten, maar gezellig afspreken met vrienden is meer favoriet. Voor sv Dios plan ik elke week de voetbalwedstrijden in, op de velden van het Jan Schrama complex en zorg er ook voor dat elke team in een kleedkamer terecht kan. Verder ben ik samen met 6 anderen, vrijwilliger bij de Seniorenuitgaansdag van de ouderen van Abbenes, Buitenkaag en De Kaag. Op de 1e dinsdag van juni maken wij met alle ouderen die mee willen, een boottocht en sluiten de dag af met een diner.

Al jaren bezoek ik de evenementen welke de Oranjevereniging organiseert en wij sponsoren de viswormen, waarmee gevist wordt tijdens de Viswedstrijden voor de Jeugd in de Feestweek. Ik zie met hoeveel enthousiasme de Oranjevereniging elk jaar weer alle activiteiten organiseert voor de bewoners van Nieuw Vennep en toen ik gevraagd werd in het bestuur te komen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het bestuur van de Oranjevereniging is een mooie mix van veel kennis, expertise, jarenlange ervaring, enthousiasme en niet geheel onbelangrijk gezelligheid.

Brenda Ippel  [ Bestuurslid ]

Mijn naam is Brenda Ippel – Hollander (1978), geboren en getogen Vennepse. Ik ben getrouwd met Jarno en samen hebben we 2 zoons, Stan en Yens.

In het dagelijks leven werk ik bij Florensis Cut Flowers in Rijsenhout op de Customer Service, waar ik de vooral verantwoordelijk ben voor de export van de stekplanten  naar verschillende leveranciers in en buiten Europa.

In mijn vrije tijd sta ik veel langs de lijn bij Dios om onze zoons aan te moedigen, probeer ik zelf nog wat te sporten en heb ik een druk en gezellig sociaal leven.

Als trouwe bezoeker van de Feestweek, ga ik al jaren, indien mogelijk, iedere avond naar de Feesttent, het hoogtepunt van het jaar in Nieuw-Vennep wat mij betreft.

In de afgelopen 7 jaar ben ik actief geweest in de Evenementencommissie van Tennisvereniging De Kikkers en toen mij gevraagd werd om deel uit te maken van het bestuur van de Oranjevereniging vond ik dit een nieuwe uitdaging. Als echte Vennepse is dit natuurlijk een geweldige eer. De leden van de Oranjevereniging zijn enorm enthousiast, hebben veel kennis en houden veel van gezelligheid. Een belangrijke mix om de mooie evenementen in Nieuw-Vennep te kunnen organiseren. Ik hoop binnen het Bestuur een steentje te kunnen bijdragen aan het blijven organiseren van mooie en vooral gezellige evenementen. Tot ziens in de Vennep.