Koninginnen

De Koningin van Nieuw-Vennep 2017
is bekend.

Petra Stroomer is de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep.

De Vennepse, de twaalfde dorpskoningin alweer, werd vorige week door het comité van ex-koninginnen verkozen. „Unaniem, uit vijftien nominaties”, aldus voorzitter Thomas Hendriksen van het comité.

Petra Stroomer is projectmanager bij het ICT-bedrijf Macaw, is getrouwd met Ruud en heeft een dochter en een zoon. „Ik vind dit echt alleen maar leuk. Het is bovendien een hele eer tot dorpskoningin benoemd te zijn.”

Volgens Hendriksen was haar benoeming vooral te danken aan het vele vrijwilligerswerk dat zij doet voor de EHBO, de Avond4daagse.

„Dat klopt. Ik ben als coördinator evenementen bestuurslid van de EHBO-afdeling Nieuw-Vennep. Voor de Avond4daagse zit ik in het bestuur om met anderen de vrijwilligers aan te sturen zoals de mensen die het verkeer moeten regelen en natuurlijk ook voor de EHBO-posten. Daarnaast maak ik kostuums voor dansschool Dance Flow.”

Dat zij daardoor heel veel mensen kent, lijkt vanzelfsprekend. „Ik ben ook 20 jaar leidinggevende geweest bij scouting Kagiwepi. Mijn kinderen willen wel met mij mee om in het dorp boodschappen te gaan doen, maar wel op voorwaarde dat ik niet voortdurend met mensen ga staan praten.”

Petra is in Noordwijk geboren maar woont al vanaf haar 3de levensjaar in Nieuw-Vennep. „Het mooie van Nieuw-Vennep vind ik dat het een enorm verenigingsleven heeft dat sterk gekoppeld is aan het bedrijfsleven. Daaruit blijkt een grote betrokkenheid.”

Het is al jaren traditie dat een dorpskoningin wordt gekozen. De verkiezing geldt als een ereblijk voor vrouwen die veel voor de Vennepse samenleving hebben betekend.

Tegen haar taken als koningin ziet Petra allerminst op. „Dingen zoals het doen van de openingsdans op het Koningsbal, het openen de Oranje Markt op Koningsdag, en de bewoners van de Westerkim met een gebakje verrassen. Nou prachtig toch? En het openen van diverse oranje-evenementen, jureren of prijzen uitreiken. Ik kijk er echt alleen maar naar uit. Ik heb er nu al zin in!”

 

Wij bedanken onze Koningin van Nieuw-Vennep 2016, Annelies Groenewoud, voor haar veelvuldige inzet en gezellige voorkomen bij onze oranje-activiteiten. Wie wordt de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep 2018? Meld via het contactformulier uw koningin aan.

Wat zijn de taken van een Koningin?

  • De openingsdans dansen op het Koningsbal op 26 april in de Rustende Jager.
  • De Oranje Markt openen op Koningsdag.
  • De bewoners van de Westerkim verrassen met een gebakje op Koningsdag.
  • Diverse oranje-evenementen openen of tijdens deze evenementen jureren of prijzen uitreiken.

koninginnen1

20102009200820072006
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
Corrie van BremenToos PollemansGreet NieuwehuijseNynke BosmaKitty Noordzij

koninginnen-3

20152014201320122011
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
Truus KlerkTea RoubosMien PotmanMonique BeeltPaula Bus
20202019201820172016
KoninginKoninginKoninginKoninginKoningin
annelies groenewoudannelies groenewoudannelies groenewoudPetra StroomerAnnelies Groenewoud